Gekarameliseerde bananen
- Herkomst Antillen
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van fabita
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Meng de met wat likeur naar smaak en klop dit tot pieken.
- Tot gebruik in de koelkast zetten.
- Smelt de in een koekenpan, doe de bruine erbij en breng dit roerend aan de kook tot de is opgelost.
- Dan voorzichtig het toevoegen en de stukken banaan.
- Zonder deksel ongeveer 2 minuten al roerend zachtjes laten pruttelen tot de banaanstukken gekarameliseerd zijn.
- Zo nu en dan de banaanstukken omkeren.
- Leg een bolletje op een mooi bord, leg de banaanstukken eromheen en hier en daar een lepeltje room over de .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Wafels met gekarameliseerde bananen410m
-
Recept
Gekarameliseerde pannenkoeken met banaan420m
-
Recept
Jamaica bananen430m
-
Recept
Gekarameliseerde verse ananas met vanille ijs415m
-
Recept
Gekarameliseerde ananas met rumslagroom435m
-
Recept
Hangop met gekarameliseerde appel en cranberry's420m
Variaties op Gekarameliseerde bananen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Wafels met gekarameliseerde bananen | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in ijs
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in ijs
- boter en ijs kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in ijs
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in ijs
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 178 kcal | 8% | 712 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 48 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |