Gekoelde Italiaanse taart
- Herkomst Italie
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Zeef , en boven een kom.
- Klop in een andere kom de met het tot de massa luchtig en verdrievoudigd is.
- Strooi beetje bij beetje de erbij en blijf kloppen tot de massa licht en dik is.
- Roer er de vanille en -essence door en spatel er daarna voorzichtig het bloemmengsel door.
- Klop de tot stijve pieken en spatel ze door het mengsel.
- Verdeel dit over twee in gevette bakvormen met een doorsnede van 20 cm en bak ze 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C.
- Smelt de in een kom boven heet , doe de rest van de ingrediënten erbij (behalve de vermouth) en vermeng zeer goed.
- Laat het mengsel 30 minuten in de koelkast afkoelen.
- Leg één taart op een schaal, druppel er de helft van de vermouth er over en bestrijk met iets minder dan de helft van de vulling.
- Leg de tweede taart erop, bedruppel met de rest van de vemouth, breng de rest van de vulling aan over de hele taart (ook de zijkanten) en strijk glad met een paletmes.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- bakpoeder en chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- basterdsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers en eiwitten
- chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in ricotta
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 364 kcal | 18% | 2912 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 80 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 41 g. | 15% | 328 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 19 g. | 21% | 152 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |