Gekonfijte eend met paddenstoelen
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Schil de en snijd ze in gelijke dunne plakjes.
Verhit de in een pan en leg de aardappelschijfjes daar dakpansgewijs in een cirkel in.
Doe dit 8 keer (tweemaal per persoon) en bak de aardappelschijfjes
zachtjes goudgeel en gaar.
Haal het overtollige vet van de gekonfijte eendenboutjes, bewaar dit en snijd het eendenvlees in reepjes.
Hak de sjalotjes fijn.
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in stukken.
Bak de in het eendenvet glazig, voeg de paddenstoelen toe en bak ze op hoog vuur tot het vocht is verdampt.
Verwarm het eendenvlees mee en breng het geheel op smaak met en .
Laat de eendensaus tot de gewenste dikte inkoken, breng op smaak met en en klop de saus met de koude op.
Leg een aardappelcirkel midden op elk bord, schep met behulp van een ring de paddenstoelen met de eend in het midden en leg er een aardappeldakje bovenop.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- geklaarde boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in geklaarde boter en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- geklaarde boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 93 kcal | 4% | 372 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |