Gekruide cassoulet met aardappelcroutons
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Was de en kook ze 20 minuten met het deksel op de pan.
- Laat ze schrikken, schil ze en laat ze afkoelen.
- Pel en snipper de .
- Snijd het fijn en snijd de en de in kleine blokjes.
- Bak het knapperig.
- Bak het vlees en de kort mee.
- Spoel de af en laat ze uitlekken.
- Roer de en de door het vlees.
- Breng op smaak met , de jeneverbessen, de , een snufje en peper.
- Giet de en 125 mililiter water erbij.
- Doe de ingrediënten uit de pan in een ovenschaal en bak het afgedekt ca. 1 uur in de voorverwarmde oven op 200 graden C.
- Snijd de in kleine blokjes en bak de blokjes in de hete olie rondom goudbruin.
- Breng op smaak met .
- Verbrokkel het brood en rooster de stukjes kort mee met de .
- Verdeel de en het brood na 45 minuten over het gehakt en bak zonder deksel verder.
- Garneer de schotel met .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Cassoulet van witte bonen en rundvlees (Loubia bil lahma)43u
-
Recept
Lamsbout gevuld met gekruide kaas41u30m
-
Recept
Babi cien a yo (fijn gekruide varkenslappen)41u15m
-
Recept
Dending Boemboe Ketjap (pittig gekruide rundvlees)44u45m
-
Recept
Bebotok (lekker gekruide gehakt ovenschotel )41u15m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wit brood
- boter en wit brood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 353 kcal | 17% | 1412 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 2% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 3% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 42 g. | 16% | 168 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |