Gekruide courgette soep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Snij een grote in stukken van 1 cm.
    Hak een knoflook teentje fijn.
    Snij de in stukken van 2,5 cm (2 middelgrote )

    Doe in een grote soeppan 3 eetlepels en bak de uien en knoflook glazig.
  2. Doe er dan een flinke schep bij en roer totdat alles goed gaat geuren.
  3. Nu de gesneden erbij doen en blijven roeren.
  4. Er komt nu flink wat vocht vrij.
  5. Regelmatig omscheppen en roeren.

    Maak een bouillon van kippenbouillonblokjes (of echte is lekkerder).
  6. Schenk die op de totdat ze net onder staan.

    Nu de truuk !!

    1 theelepel thijm.
    1 theelepel kerrie
    lekker veel zwarte . (of gemalen piment maar kijk wel uit!)

    Als de half gaar zijn de staafmixer gebruiken en grof mixen.
  7. Proeven!!
  8. Structuur moet korrelig zijn.
    Er mag nu wat kookroom bij of melk.
  9. De soep wordt wel wat bleker!!
  10. goed doorroeren



    Smakelijk!!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Gekruide courgette soep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Wat een lekker soepje. Echt heerlijk.
Mark 22 december 2013
Die is lekker, wow!
Canta 12 september 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
21 kcal
1%84 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gekruide courgette soep