Gekruide croutons
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van Berbertje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Voorbereiding
Snijd de stukjes in kleine stukjes,
ongeveer 1 bij 1 centimeter.
Zorg dat je een schaaltje naast het fornuis hebt staan,
zodat als de hete croutons klaar zijn,
ze meteen daar kunnen afkoelen.
Verwarm een koekenpan en doe de boter erin.
Doe ongeveer de helft van de broodstukjes in de pan.
Neem een spatel en roer ze rustig rond.
Ze worden best snel bruin,
dus neem de pan af en toe op om er mee te schudden.
(zonder dat het eruit vliegt)
Doe ondertussen de helft van het , de oregano en de erop.
Het is handig om de kruiden in het kuiltje van je hand een beetje te vermengen, en dan op het te strooien.
Als je gaat strooien, zorg dan dat de stukjes een beetje bij elkaar liggen, zodat er niks aankoekt.
Als de boel aan beide kanten bruin is, doe ze in het schaaltje en begin aan de volgende ronde.
Als alles klaar is, doe ze dan in de soep, zoals linzensoep, tomatensoep of erwtensoep.
Eet smakelijk!!
Ook lekker om te maken
-
Recept
Croutons410m
-
Recept
gekruide aardappelen uit de oven41u
-
Recept
Gekruide tomaten uit de oven430m
-
Recept
Opor Ayam (fijn gekruide gesmoorde kip)41u15m
-
Recept
Daging Lapis (gekruide runderlappen)44u
-
Recept
Sambal Goreng Oedang Dengan Asam dan Kelapa (pittig gekruide garnalen met tamarinde en kokos )450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in brood
- brood en vloeibare boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in vloeibare boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vloeibare boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 361 kcal | 18% | 361 kcal |
Vetten | 41 g. | 58% | 41 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |