Gekruide perentaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van AJ
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spuitzak
- Taartvorm
- Oven
- Bakpapier
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Meng de , , en tot een kruimelig geheel.
- Voeg het toe en kneed snel tot een mooi deeg.
- Laat 30 minuten in de koelkast rusten.
Rol het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede en bekleed er een ingevette spring- of taartvorm met een doorsnede van 26 cm mee. - De wanden mogen 1,5 cm hoog zijn.
Verwarm de oven voor op 160 graden celcius. - Bedek de vorm royaal met keukenpapier en vul met hulpvulling.
- Bak de taart zo 30 minuten in het midden van de oven.
- Neem het uit de oven en haal het bakpapier met de hulpvulling eruit.
Schakel de oventemperatuur naar 200 graden celcius. - Verdeel de perenconfituur over de taartbodem en bak 15 minuten.
Smelt de chocolade au bain-marie en doe over in een spuitzak met een heel klein rond spuitmondje (om lijntjes mee te trekken). - Maak hiermee mooie zigzaglijntjes over de taart.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Perentaart met caramelsaus445m
-
Recept
Perentaart41u15m
-
Recept
Gekruide gembercake41u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 313 kcal | 15% | 2504 kcal |
Vetten | 11 g. | 16% | 88 g. |
Waarvan verzadigd | 3 g. | 19% | 24 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 7% | 16 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 14% | 0 g. |
Koolhydraten | 33 g. | 12% | 264 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 11 g. | 12% | 88 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 16 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |