Gele spliterwtensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Pan
  • Staafmixer

Bereidingswijze

  1. Doe de olie in een soeppan en laat dit warm worden terwijl je de snippert.
  2. Doe de gesnipperde in bij de olie om te fruiten.
    Was en snijd de in kleine reepjes.
  3. Voeg toe bij de .
    Schil en snijd de (winter)wortel fijn en voeg ook toe aan de pan.
    Halveer de (punt), verwijder de pitjes en snijd ze in kleine stukje of reepjes.
  4. Laat meebakken met de andere groenten.
    Snijd de tenen fijn en bak deze al roerende ook even mee.
  5. Maal een beetje op de gebakken groenten en fruit even mee.
    Voeg het , bouillonpoeder en gele toe.
  6. Breng aan de kook en breng het al roerende aan de kook.
  7. Dan zachtjes door laten koken tot de zacht zijn (half uur tot een uur).
  8. Vind je de soep te dik, doe er dan nog en bouillonpoeder bij.
  9. Als je het hebt, is een dikke eetlepel paprikapuree erdoor lekker, maar tomatenpuree kan denk ik ook wel.
  10. Of geen van beide.
  11. Eventueel kun je de soep nog met een staafmixer fijnmaken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
81 kcal
4%324 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gele spliterwtensoep