Gemarineerd varkenskroon met schorseneren
- Herkomst Belgie
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van Roeland
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Voorbereiding (10 minuten + 10 uur marineren):
Snijd de ui doormidden en prik 2 kruidnagels in elke helft.
Snijd de wortel en de selderstengels in grove stukken.
Pel het knoflookteentje.
Schik de varkenskroon in een schotel. - Leg er het gepelde , de halve uien, de stukjes , , het takje en de laurierblaadjes rond.
- Giet er het bier bij (het vlees mag onderstaan) en zet 10 uur in de koelkast.
Bereiding (55 minuten):
Schil de schorseneren met een dunschiller en snijd in stukjes van zo’n 4 cm lang.
Neem de varkenskroon uit de marinade en dep droog. - Zeef de marinade en vang het vocht op.
Smelt de in een grote kookpot, voeg de gerookte toe en bak ± 5 minuten. - Haal de uit de kookpot.
Bak het gemarineerde varkenskroon in dezelfde kookpot aan alle kanten goudbruin. - Kruid met en .
Voeg de in 2 gesneden en de gebakken toe en laat 2 à 3 minuten stoven.
Verdeel de verse rond het vlees en giet er 2 deciliter gezeefde marinade bij. - Dek af en laat 45 minuten verder gaar worden in een matig warme oven.
Haal de kroon uit de kookpot en houd warm. - Bind het vocht met instantsausbinder.
Snijd de varkenskroon in plakken en dien op met de en wat saus. - Geef er gekookte aardappelen of aardappelkroketten bij.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gemarineerd varkenshaasje445m
-
Recept
schorseneren met bolletjes gehakt425m
-
Recept
Masak Sepit ( gemarineerd rundvlees in kokosmelk)43u
-
Recept
Lamsrack gemarineerd met verse kruiden430m
-
Recept
Hamlappen gemarineerd in sinaasappelsap41u
-
Recept
Varkensvlees gemarineerd in sinaasappelsap445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bier is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in bier
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 502 kcal | 25% | 2008 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 51 g. | 19% | 204 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |