Gemarineerd varkensvlees uit de wok met broccoli en shiitake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in smalle reepjes en rasp de gemberwortel.
  2. Snijd de overlangs door, verwijder de zaadlijsten en pitjes en snijd in kleine stukjes.
  3. Meng gember, , uitgeperste knoflook, en met de .
  4. Schep het vlees door de marinade en laat het 15 minuten marineren.
  5. Verdeel intussen de in roosjes en snijd de stelen in smalle plakjes.
  6. Snijd de in repen en laat de uitlekken.
  7. Dep het vlees droog en bewaar de marinade.
  8. Verhit de in de wok en roerbak het vlees ca. 4 minuten.
  9. Voeg de marinade, de , en sambal toe en roerbak ca. 5 minuten.
  10. Voeg tenslotte de toe en warm het geheel nog enkele minuten door.
  11. Serveer het gerecht in een warme schaal en bestrooi met .
  12. Lekker met mihoen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en sambal oelek
  • sambal oelek kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Gemarineerd varkensvlees uit de wok met broccoli en shiitake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Waar in de ingrediëntenlijst gemberpoeder staat, lees verse gember, neem ik aan.
Karel 19 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
184 kcal
9%736 kcal
Vetten
7 g.
11%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
1%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gemarineerd varkensvlees uit de wok met broccoli en shiitake