Gemarineerde aardbeien met vanilleroomijs en slagroom

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Het is weer aardbeientijd!
  2. De zomerkoninkjes van de Hollandse grond zijn weer volop te verkrijgen en niet te versmaden.
  3. Hieronder een recept om ze eens op een andere manier te bereiden.
  4. Maak beide bakjes schoon maar houd ze apart.
  5. Pureer de zeer rijpe in de blender en doe de puree in een passende pan.
  6. Indien de puree te dik is, iets aanlengen met wat water of (bos)aardbeienlikeur of -siroop.
  7. Snijd het in de lengte in tweeën.
  8. Schraap met een klein mes voorzichtig het merg eruit en doe dit samen met de vanillepeulen bij de puree.
  9. Breng dit mengsel aan de kook en voeg naar smaak eventueel of zoetstof toe.
  10. Doe de stevige in een kom, schenk de hete aardbeienpuree erover en laat dit afkoelen.
  11. Doe de lauw/warme met wat van de marinade in een diep bord en serveer met een bol en een stevige toef .
  12. Indien u marinade overhoudt, kunt u die gekoeld een aantal dagen bewaren voor een volgende keer (aanvullen met nieuwe).
  13. De marinade wordt er alleen maar nog lekkerder door.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • aardbeien, aardbeien, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in vanilleroomijs
  • vanilleroomijs en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vanilleroomijs en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
14 kcal
0%56 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gemarineerde aardbeien met vanilleroomijs en slagroom