Schik de spareribs(1.5 kilo) en blaadjes laurier(2 blaadjes) in een grote pan, schenk er een mengsel van water(3.75 deciliter) en rietsuiker(1 eetlepel)(1 eetlepel) over en pers de knoflook erboven uit.
Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het afgedekt 45 minuten zachtjes pruttelen tot het vlees gaar is.
Keer de stukken vlees af en toe.
Verhit de olie en fruit de uien met knoflook.
Voeg de tomatenpuree(1 blikje), azijn, suiker en oregano toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het op laag vuur afgedekt 5 minuten sudderen.
Laat de spareribs(1.5 kilo) uitlekken op keukenpapier en dep ze droog.
Verhit de barbeque en rooster het vlees 15 minuten.
Besmeer ze regelmatig met de saus en keer ze af en toe.
Serveer de spareribs(1.5 kilo) met de rest van de saus.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
rietsuiker en rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico-azijn
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in balsamico-azijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.