Gemarmerde hazelnoottulband
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Tulband recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
Bereidingswijze
- Rooster de in een droge koekenpan.
- Wrijf tussen 2 theedoeken het donkere vliesje er vanaf en laat de noten afkoelen.
- Vet een tulbandvorm in (26 cm doorsnede en 8 cm hoog) in en bestuif hem met wat .
- Hak de noten grof.
- Roer 450 gram , de , de en een snufje tot een crème.
- Roer de er een voor een doorheen.
- Meng het met de en klop het samen met 8 eetlepels door het beslag.
- Halveer het deeg.
- Roer door de ene helft 3 eetlepels en de .
- Meng 50 gram en de hazelnootpasta erdoorheen.
- Schenk de deeghelften afwisselend in de vorm.
- Trek met een vork spiraalvormen door het deeg.
- Bak de tulband ca. 1 uur in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
- Laat hem ca. 10 minuten in de vorm afkoelen.
- Haal de tulband uit de vorm en laat verder afkoelen.
- Hak de choclade grof.
- Smelt hem met de au bain marie en laat iets afkoelen.
- Verdeel de choclade over de krans en garneer met de overgebleven .
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade en olie
- bakpoeder en pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van noten en Allergie in hazelnoten
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 300 kcal | 15% | 7200 kcal |
Vetten | 24 g. | 34% | 576 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 19 g. | 7% | 456 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 10 g. | 11% | 240 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |