Gember broodpudding

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan
  • Bakfolie
  • Puddingvorm

Bereidingswijze

  1. Vet een metalen puddingvorm van 1 liter en bakfolie om mee af te dekken of een warme-puddingvorm met deksel in met boter en bestrooi beide met het (afdekfolie en vorm).
  2. Breng de aan de kook, week van het vuur af het brood zonder korsten en in stukjes, ca 10 minuten.
  3. Splits de en klop er de eidooiers, de , de , de en de door.
  4. Klop 3 eiwitten heel stijf en spatel het door het broodmengsel.
  5. Vul hiermee voor 3/4 deel de vorm.
  6. Dek deze zorgvuldig af met de folie of deksel.
  7. Zet de vorm in een wijde pan en giet hierin heet water tot ca. 2 cm onder de rand.
  8. Breng het water aan de kook en kook de pudding op een laag vuur in ca 1,5 uur gaar.
  9. Het water moet zachtjes blijven koken.
  10. Haal de vorm uit het water en open deze.
  11. Laat de pudding even uitdampen en stort de pudding op een bord.
  12. Serveer de broodpudding met warme custardsaus uit mijn receptenboek.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in witbrood
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
79 kcal
3%632 kcal
Vetten
2 g.
3%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
3%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
3 g.
3%24 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gember broodpudding