Gembersiroop

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. De schrappen met een scherp mesje en raspen met een zeer grove rasp.
  2. Het in een roestvrijstalen pan aan de kook brengen, de geraspte toevoegen en dan het mengsel gedurende 25 minuten zachtjes laten pruttelen met het deksel op de pan.
    Daarna de gember uitzeven en uitpersen met een houten lepel.
  3. De uitgezeefde gember kun je vermengd met gembersiroop in de koelkast bewaren, voor verwerking in hartige- en zoete gerechten (bijvoorbeeld appeltaart).
  4. Breng het gemberwater aan de kook, voeg de suiker toe en dik het zoete gembervocht in door het een half uurtje zachtjes te koken (geen deksel op de pan).
  5. Als de hoeveelheid vloeistof gehalveerd is, moet de siroop op de gewenste dikte zijn.
    Pas op dat je de vloeistof niet te heet maakt, want dan wordt ze te donker!
    Voeg nu een halve eetlepel vers geperst citroensap toe en giet dan de siroop in een hete schone pot.
  6. Laat de siroop afkoelen en zet de pot weg op een koele donkere plek.
25
25
25

Variaties op Gembersiroop

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gembersiroop
VariatieAantalGang
Komkommer met gembersiroop1Bijgerechten
Hutspot met gembersiroop en geitenkaas1Aardappelgerechten
Spare-ribsmarinade met gembersiroop en cognac1Sauzen en marinades

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Gembersiroop heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Makkelijk te maken, beter dan een flesje van conimex e.d. Klarie: In warm water zetten en wachten tot het weer vloeibaar is, uit de fles in een pannetje gieten daar water aan toevoegen en weer ie... Lees reactie
Weedo 30 oktober 2014
Ik heb dit gemaakt, en ik heb het in een flesje gegoten, maar het is een vaste massa geworden. Dit was toch niet de bedoeling. Hoe krijg ik het nu weer uit de fles? Groet van Klarie
Klarie 17 juli 2014

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1614 kcal
80%1614 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
392 g.
150%392 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gembersiroop