Gembersiroop
- Herkomst Nederland
- Categorie Vegetarisch
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van hela
- 2 reviews
Keukenspullen
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- De schrappen met een scherp mesje en raspen met een zeer grove rasp.
- Het in een roestvrijstalen pan aan de kook brengen, de geraspte toevoegen en dan het mengsel gedurende 25 minuten zachtjes laten pruttelen met het deksel op de pan.
Daarna de gember uitzeven en uitpersen met een houten lepel. - De uitgezeefde gember kun je vermengd met gembersiroop in de koelkast bewaren, voor verwerking in hartige- en zoete gerechten (bijvoorbeeld appeltaart).
- Breng het gemberwater aan de kook, voeg de suiker toe en dik het zoete gembervocht in door het een half uurtje zachtjes te koken (geen deksel op de pan).
- Als de hoeveelheid vloeistof gehalveerd is, moet de siroop op de gewenste dikte zijn.
Pas op dat je de vloeistof niet te heet maakt, want dan wordt ze te donker!
Voeg nu een halve eetlepel vers geperst citroensap toe en giet dan de siroop in een hete schone pot. - Laat de siroop afkoelen en zet de pot weg op een koele donkere plek.
Variaties op Gembersiroop
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Komkommer met gembersiroop | 1 | Bijgerechten |
Hutspot met gembersiroop en geitenkaas | 1 | Aardappelgerechten |
Spare-ribsmarinade met gembersiroop en cognac | 1 | Sauzen en marinades |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Gembersiroop heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1614 kcal | 80% | 1614 kcal |
Vetten | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 392 g. | 150% | 392 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |