Gemberwaaiers
- Herkomst United_kingdom
- Categorie Koekjes
- Bereiden
- Kookboek van kirstennl
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een bakplaat in.
- Roer de , de en de op laag vuur tot de is gesmolten en het mengsel glad is.
- Niet laten koken!
- Van het vuur halen.
- De en de gember er met een houten lepel snel door roeren.
- Niet te lang roeren.
- Schep met een theelepel hoopjes van het mengsel op de bakplaat.
- Smeer de hoopjes met een mes uit tot rondjes van 8 cm doorsnede.
- Bak de rondjes (max 4 tegelijk) in 4 minuten bobbelig en lichtbruin.
- Uit de oven halen en 20 seconden laten afkoelen, dan voorzichtig losmaken van de plaat.
- Til de rondjes van de plaat.
- Plooi ze snel in de palm van uw hand, zodat ze op en waaier lijken.
- Hard laten worden.
- Doe de gesmolten chocolade in een kommetje.
- Doop de waaiers met een randje in de chocolade, laat dat randje hard worden.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
- pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in stroop en bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
- boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in stroop en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 26 kcal | 1% | 520 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |