Gemengde paddenstoelsoep met kaastoast
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakpapier
- Rasp
Bereidingswijze
- Laat het eekhoorntjesbrood ca 20 minuten weken in 500 milliliter lauwwarmwater.
- Maak de schoon en snijd ze in vieren.
- Pel en snipper de .
- Laat het eekhoorntjesbrood uitlekken en vang het inweekwater op.
- Hak het eekhoorntjes brood fijn.
- Fruit de in de .
- Bak de krachtig en bak het eekhoorntjesbrood kort mee.
- Bestuif alles met de en bak hem kort mee, roer er ca 1 liter water, het inweekwater de en de bouillomblokjes doorheen en breng aan de kook.
- Laat afgedekt ca 20 minuten zachtjes koken.
- Was de marjoraan, leg een beetje opzij voor garnering en hak de rest fijn.
- Voeg de gehakte toe aan de soep en breng op smaak.
- Rasp de kaas.
- Roer er de crème fraiche en de door.
- Rooster het brood.
- Bestrijk de toast met de kaascrème en strooi er overheen.
- Leg de sneetjes toast op een met bakpapier bekleed bakblik en leg ze onder de hete gril tot ze goudbruin zijn.
- Serveer de soep met de rest van de marjoraan.
- Snijd de toast in repen en serveer hem erbij.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en groentebouillonblokjes
- groentebouillonblokjes en wit brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes en wit brood
- groentebouillonblokjes en wit brood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie, groentebouillonblokjes, wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 67 kcal | 3% | 536 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |