Pluk de en de .
Hak de rozemarijn(1 takje) en de peterselie(1 takje)(2 takjes) zeer fijn.
Maak de marinade van het sap van de citroen(1 stuk), de helft van de kruiden, een scheut olijfolie(1 stuk)(1 stuk) en breng op smaak met wat zout(2 theelepels)(0.5 theelepels) en peper(2 theelepels)(0.5 theelepels).
Marineer de kipfilets(4) circa 30 minuten in de marinade.
Verhit olie in een pan en bak de kipfilets(4) circa 5 minuten per kant.
Haal ze uit de pan en leg ze op een bord.
Smeer beide kanten van de kipfilets(4) in met mosterd(3 eetlepels) en bedek ze met paneermeel(100 gram).
Verhit een scheut olie en een klontje boter(50 gram) in een koekenpan en bak de kipfilets(4) in circa 10 minuten krokant.
Breng op smaak met de overgebleven kruiden en peper(2 theelepels)(0.5 theelepels).
Breng een pan met water en zout(2 theelepels)(0.5 theelepels) aan de kook, blancheer de sperziebonen(500 gram)(1 stuk) en giet ze af.
Maak de knoflook schoon en snipper deze zeer fijn.
Verhit een scheut olijfolie(1 stuk)(1 stuk) in de koekenpan en fruit de knoflook.
Voeg de sperziebonen(500 gram)(1 stuk) toe en bak kort mee.
Hak de peterselie(1 takje)(2 takjes) fijn.
Voeg de peterselie(1 takje)(2 takjes) en wijn(20 milliliter) toe aan de sperziebonen(500 gram)(1 stuk) en rasp er nootmuskaat(1 stuk) over.
Breng op smaak met peper(2 theelepels)(0.5 theelepels) en stoof de sperziebonen(500 gram)(1 stuk) met deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in paneermeel en wijn
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in paneermeel en wijn
Koemelk
paneermeel en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd en wijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.