Geplukte kip
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van rijn
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Doe anderhalve liter water in een ruime pan.
- Doe in een kleine pan een halve liter water en breng die aan de kook, los 4 tabletten op en voeg deze bij de grote pan.
- Leg nu 4 in de pan.
- En kook deze 50 minuten.
- Na een 35 minuten voeg je 1 toe die in kleine blokjes is gesneden.
- En deze kook je mee met de kip.
- Na 50 minuten haal je de kip uit de pan en laat je hem afkoelen.
- Als hij afgekoeld is, pluk je hem uit elkaar en doe je de stukken kip in de pan bij de .
- Let op dat je de meeste hele vette delen van de kip maar aan de kat geeft.
- Draai vervolgens van een pondje zo’n 20 to 25 kleine balletjes en doe die ook in de pan.
- Snijd een handvol maar dan zonder de steeltjes.
- En voeg deze ook toe aan de soep.
- Breng de soep zachtjes aan de kook.
- En onder af en toe roeren zo’n klein kwartiertje door laten koken.
- Daarna het gas uit zetten en de pan op het fornuis laten afkoelen.
- Wanneer je later in de vanavond naar bed gaat dan eerst de deksel goed op de pan doen en het hele zooitje in de koelkast zetten.
- De volgende dag haal je de pan voorzichtig uit de koelkast en zet je hem op het aanrecht.
- Neem de deksel van de pan en schep het gestolde vet eruit.
- Zorg dat je het meeste eruit schept.
- Nu is de pan soep klaar voor de consumptie.
Ook lekker om te maken
Variaties op Geplukte kip
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Wraps met geplukte kip | 1 | Wraps |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 14 kcal | 0% | 56 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |