Gepofte aardappel

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de binten met schil in water zonder (!) in ca. 10 minuten gaar.
  3. Leg ze direct na de kooktijd in een vergiet en direct na het uitlekken elk apart in aluminiumfolie en vouw dat dicht.
  4. Bereiding:
  5. Leg de aardappelen met folie in de oven tot ze door en door heet zijn.
  6. Maak intussen de saus.
  7. Vermeng de , crème fraîche, , , en eventueel en .
  8. Vouw van de aardappels de folie gedeeltelijk open en snijd de aardappel in de lengte half in.
  9. Schep de saus in de gleuf, serveer direct.
25
25
25

Variaties op Gepofte aardappel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gepofte aardappel
VariatieAantalGang
Gepofte aardappelen3Bijgerechten
Gepofte aardappels met kwark1Aardappelgerechten
Gepofte aardappel met yoghurtsaus1Aardappelgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Gepofte aardappel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

10/15 minuten in de magnetron en gaar zijn de aardappelen.
Jolanda 2 maart 2012
Het is lekker, duurt alleen lang voordat de aardappelen klaar zijn.
Mooimeid 1 januari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
112 kcal
5%448 kcal
Vetten
7 g.
10%28 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%32 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gepofte aardappel