Verwarm de oven voor op 180°C.
Was de schoon en wikkel ze in aluminiumfolie.
Leg ze 40 minuten in de oven, of tot ze goed gaar zijn.
Verwijder de folie en leg de nog 10 minuten in de oven.
Snijd de kruiselings in en druk ze wat open.
Vul ze met een eetlepel zure en kruid met peper(1 stuk).
Leg er een plukje dille(2 takjes) bovenop.
Spoel en snipper de lenteuitjes.
Kruid de zalm(4) met peper(1 stuk) en zout(1 stuk) en bestrooi hem met bloem(1 stuk).
Bak hem in een mengsel van boter(1 stuk) en olie(1 stuk).
Neem de vis uit de pan en houd hem warm in aluminiumfolie.
Blus de pan met de wijn(200 milliliter) en laat even inkoken.
Doe er de room(100 milliliter)(100 milliliter) en de lente-ui bij en laat inkoken tot de gewenste dikte.
Breng op smaak met peper(1 stuk) en zout(1 stuk).
Serveer de gepofte aardappelen(4) samen met de zalm(4) en de saus.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room, room, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
room, room, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
zalm is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.