Gepofte pesto aardappel
- Herkomst Nederland
- Categorie Speciale gelegenheden
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Was de niet schillen.
- Breng een flinke pan met ruim water aan de kook.
- Doe de aardappels erin en kook ze precies 10 min.
- Giet af en laat ze afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Wikkel elke aardappel in een stuk aluminiumfolie.
- Leg ze op een bakblik en laat ze in de oven nog ca.
- een half uur garen.
- Snijd de ingrediënten voor de pesto, niet te fijn en voeg naar behoefte olie van de toe.
- Haal de gare aardappels uit de oven verwijder de folie en halveer ze.
- Snijd een klein plakje van de bolle kant zodat ze kunnen blijven staan.
- Haal dan met een eetlepel zoveel mogelijk kruim eruit.Zonder de rand stuk te maken!Meng het kruim van de met de pesto naar smaak, alsmede een beetje erdoor mengen en vul hiermee de .
- Zet ze vlak voor het uitserveren 10 minuutjes in de oven.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en parmezaanse kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 74 kcal | 3% | 296 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |