Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Soeppan
  • Pan
  • Staafmixer
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Pel de .
  2. Verwarm in een soeppan zachtjes 4 eetlepels olie en 9 knoflookteentjes en laat het ca. 15 minuten heel zachtjes sudderen.
  3. halveer de takjes .
  4. Voeg de aan de knoflook toe en laat het nog ca. 15 minuten meesudderen.
  5. Verwarm intussen de grill voor op de hoogste stand.
  6. Schil daarna de .
  7. Snijd 1 aardappel in flinterdunne plakjes en de rest in stukjes.
  8. Pers boven een kom 1 teentje knoflook uit en roer de rest van de olie erdoor.
  9. Dep de aardappelplakjes droog met keukenpapier en bestrijk ze aan beide kanten met knoflookolie.
  10. Leg de aardappelplakjes op een rooster en rooster ze ca. 10 cm onder de hete grill knapperig in 3 à 4 minuten.
  11. De uit de pan nemen en bewaren.
  12. Roer door het bakvet met knoflook 6 deciliter kokend water, aardappelstukjes en zout naar smaak.
  13. Kook de soep ca. 10 minuten zachtjes door en roer af en toe.
  14. Pureer dit met een staafmixer tot een gladde soep.
  15. Voeg de roomkaas toe en laat het al roerende smelten.
  16. Niet meer laten koken.
  17. Schep de soep in vier diepe borden en leg de erin.
  18. Knip de fijn boven de borden.
  19. Leg er tenslotte wat plakjes geroosterde aardappel op.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomkaas met knoflook
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
  • roomkaas met knoflook is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
146 kcal
7%584 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Geroosterde aardappels met knoflooksoep