Geroosterde kip

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadslee
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Meng 0,5 liter , , , en dunne in een schaal tot de is opgelost.
  2. Wrijf met uw vingers het kippenvel los van de en wrijf de helemaal in met de marinade.
  3. Onder, zowel als bovenop het vel.
  4. Zet de 24 uur op een rooster in de koelkast en wrijf de aflopende marinade er weer over.
  5. Verwarm de oven op 220 graden Celcius, vul de met gember, , lenteui en .
  6. Bind de poten samen met touw en prik gaatjes in het vel.
  7. Leg de met de borst naar beneden op een rooster boven een braadslee en bedruip af en toe met afdruipend braadvocht.
  8. Draai de na 40 minuten en zet hem nog een 40 minuten in de oven.
  9. Bedruip elke 15 minuten.
  10. De is gereed als er bij prikken helder vocht uitkomt.
  11. Doordat de 24 uur in de koelkast heeft gestaan is het vel na het bakken heerlijk knapperig.
  12. Trek het vel met chopsticks van de botten en serveer met en nuoc cham gung als dipsaus.
25
25
25

Variaties op Geroosterde kip

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Geroosterde kip
VariatieAantalGang
Groene salade met avocado en geroosterde kip1Salades
Ajam Percik (pittig gemarineerde geroosterde kip)1Bijgerechten
Geroosterde Kip met marinade1Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
168 kcal
8%1008 kcal
Vetten
49 g.
70%294 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%126 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Geroosterde kip