Geroosterde tomatensoep met creme fraiche

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadslee
  • Pan
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Doe de , , knoflook en in een braadslee en sprenkel de erover.
  3. Voeg en naar smaak toe.
  4. Rooster het geheel in 30 minuten tot het zacht is en licht aangebrand (zwarte randjes).
  5. Verwijder de en knoflook uit de braadslee en voeg een halve liter toe aan de .
  6. Zet de braadslee voor 10 minuten terug in de oven.
  7. Maak ondertussen van de een pasta met de foodprocessor.
  8. Haal de braadslee uit de oven.
  9. Verwijder de takjes .
  10. Doe de inhoud in de foodprocessor en schraap de bodem schoon met een houten lepel.
  11. Gebruik de foodprocessor tot de inhoud glad is.
  12. Passeer het mengsel door een zeef voor een zijdeachtig resultaat in een pan.
  13. Voeg de resterende halve liter bouillon toe en het potje creme fraiche.
  14. Warm de soep op een laag pitje op en voeg en naar smaak toe.
  15. Voeg op het laaste moment de toe.
  16. Opscheppen en eten met een warm bruin broodje of stokbrood.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillon
  • groentebouillon en broodjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in broodjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in broodjes
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillon en broodjes
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillon en broodjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in broodjes
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillon en broodjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
81 kcal
4%324 kcal
Vetten
0 g.
1%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
6%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Geroosterde tomatensoep met creme fraiche