Gesloten kersentaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm (28 cm doorsnede) in.
  2. Was de , verwijder de steeltjes en de pitten.
  3. Breng het , 1 zakje , 50 gram en de aan de kook en laat ca. 4 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Roer het met de likeur glad.
  5. Roer het door de en laat het mengsel al roerend 1 minuut zachtjes koken.
  6. Laat afkoelen.
  7. Doe 375 gram in een kom en druk in het midden een kuiltje.
  8. Verwarm de met 1 eetlepel en los hierin de op.
  9. Giet de gistmelk in het kuiltje en meng er een beetje doorheen.
  10. Laat ca. 10 minuten afgedekt op een warme plek staan.
  11. Voeg 50 gram , 1 zakje , een snufje , 100 gram en 1 toe aan de kom en kneed het geheel tot een glad deeg.
  12. Laat het deeg afgedekt 30 minuten rijzen.
  13. Kneed het deeg kort door.
  14. Rol 2/3 van het deeg op een met bestoven wekvlak uit tot een ronde lap (ca. 32 cm doorsnede).
  15. Beleg de vorm met de deeglap, druk het deeg bij de rand aan.
  16. Strooi het over de bodem.
  17. Verdeel de eroverheen, Rol de rest van het deeg uit op een beetje rond (ca 28 cm doorsnede).
  18. Leg de deeglap op de en druk bij de rand goed aan.
  19. Laat ca. 10 minuten afgedekt staan op een warme plek Steek het deeg meermalen met een vork in.
  20. Klop de los met 125 gram en verkruimel het mengsel met de vingers over de taart.
  21. Strooi 50 gram er in stukjes overheen.
  22. Bak de taart ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.
  23. Dek hem na ca. 15 minuten af, laat de taart afkoelen en bestuif met .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist en paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • vanillesuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
237 kcal
11%3792 kcal
Vetten
9 g.
13%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
28 g.
10%448 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%240 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gesloten kersentaart