Gesouffleerde fricandeau
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- In een ruime bradpan de olijfboter uitbruisen.
- De droogdeppen en met peper en zout bestrooien.
- Een scheutje water toevoegen en het vlees met het deksel op de pan op een laag vuur in ca. 1 uur gaar laten worden.
- Zo nu en dan met een scheutje water bedruipen.
- In een koekenpan vloeibare olijfolie op laag vuur laten smelten.
- De toevoegen en op iets hoger vuur goudbruin bakken.
- De toevoegen en een paar minuten op hoog vuur mee laten bakken, peper naar smaak en 5 eetlepels toe.
- Het vlees uit de pan nemen en af laten koelen.
- Als de braadjus is afgekoeld, het gestolde laagje vet verwijderen.
- Voeg zoveel water toe tot u 2 deciliter jus heeft.
- Het vlees in vingerdikke plakken snijden en op elke plak een plakje en het champignonmengsel leggen.
- De plakken dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal leggen en afgedekt tot gebruik in de koelkast bewaren.
- De in een steelpannetje laten smelten.
- Van het vuur af de erdoor roeren.
- Terug op het vuur even laten pruttelen en beetje voor beetje de jus erdoor roeren.
- Aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
- De eidooier de rest van de room en de helft van de geraspte van het vuur af er door roeren.
- De oven voorverwarmen op 200 graden C.
- Het eiwit stijfkloppen en voorzichtig door de saus spatelen.
- De saus over het vlees scheppen.
- De rest van de erover strooien.
- In het midden van de oven in 30 min.
- mooi bruin laten worden.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Fricandeau gevuld41u20m
-
Recept
Fricandeau speciaal41u20m
-
Recept
Fricandeau met mosterdsaus450m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in margarine
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in margarine
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- margarine en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom en kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- margarine kan sporen bevatten van lactose en Allergie in slagroom en kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Sporen van soja kunnen voorkomen in margarine
- Sporen van vis kunnen voorkomen in margarine
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout en peper en bacon
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 244 kcal | 12% | 1220 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 90 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 20 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |