Gestoofde hazenbouten
- Herkomst Nederland
- Categorie Wild
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Kook de rode met wijnazijn even op en laat weer afkoelen.
Hazenbouten 24 uur laten marineren in het -azijn mengsel en daarna uithalen en droogdeppen.
Bak de bouten in de hete olie-boter mooi bruin en leg ze even weg.
Bak vervolgens de , knoflook, , gember- en winterwortel in het hazenbout-bakvet aan voor zo'n 30 minuten en roer zo nu en dan goed om.
Dan de hazenbouten er weer bij doen en de marinade er over gieten.
Breng dit geheel aan de kook en laat met gesloten deksel dan nog een uur door sudderen
Haal de hazenbouten uit de pan (die moeten nu gaar zijn) en pureer vervolgens het groentemengsel tot een homogene massa.
Haal die massa door de zeef en neem zo veel mogelijk smaakstoffen mee.
Doe het gezeefde vocht weer terug in de pan en smelt hierin de bittere .
Doe de er bij en de .
Doe de en ander fruit er bij en laat de hazenbouten in deze saus nog gedurende 30 minuten door verwarmen.
Hazenbouten er nu uithalen en in de oven op 75 graden Celsius warmhouden.
De saus in wording laten inkoken tot gewenste dikte.
Geef hierbij rode kool met appeltjes en een mooie aardappelpuree.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade, ontbijtkoek, wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in chocolade en wijn
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en chocolade
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade en ontbijtkoek
- bleekselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in roomboter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd en wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 529 kcal | 26% | 2116 kcal |
Vetten | 50 g. | 71% | 200 g. |
Waarvan verzadigd | 22 g. | 112% | 88 g. |
Waarvan onverzadigd | 12 g. | 41% | 48 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 5 g. | 83% | 20 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 48 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 16 mg. | 2% | 64 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |