Gestoofde pompoen
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van renates
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Maak de marinade voor de kippendijen door de kruiden te mengen met een aantal lepels .
- Snijd het vlees in stukjes en laat het buiten de koelkast marineren.
Snijd de in stukjes en snij/pers de knoflookteentjes. - Fruit de met de in wat .
- Snijd de in grove reepjes en bak dit kort mee.
- Snijd de (flespompoen schillen!) in stukjes van 1-2 cm en voeg dit aan de gefruite en toe met de pepermix.
- Giet de hete over het geheel en laat 15 minuten zachtjes stoven.
Kook de /couscous in 400 ml /bouillon roer regelmatig. - Zodra het kookt zet je het vuur lager.
Bak het kippendijenvlees op hoog vuur zodat de buitenkant mooi bruin wordt. - Zet het vuur iets lager om de kip te garen.
Snijd de fijn en garneer het gerecht ermee. - Voor de mensen die niet verzot zijn op kun je de op het laatste moment door het pompoenmengsel scheppen.
- Zo wordt de smaak iets vlakker maar het geeft het gerecht net even iets extra's.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gestoofde pompoen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gestoofde pompoen met gezouten vlees | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 405 kcal | 20% | 1620 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 83 g. | 32% | 332 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |