Roer voor de 20 milliliter water door de port(50 milliliter), verwarm deze en los er al roerend de suiker(4 eetlepels)(80 gram)(2.5 theelepels) erin op.
Voeg de sinaasappelschil, het kaneelstokje(0.25) en de pruimen(6)(1 stuk) toe.
Laat 5 minuten zachtjes koken, verwijder de sinaasappelschil en het kaneelstokje(0.25).
Roer er voorzichtig wat allesbinder(1 stuk) door tot het wat bind en laat afkoelen Week de gelatine in ruim koud water tot de blaadjes zacht zijn.
Breng de slagroom(500 milliliter) met de melk(100 milliliter), de suiker(4 eetlepels)(80 gram)(2.5 theelepels) en het vanillestokje(0.5) aan de kook.
Verwijder dan het vanillestokje(0.5).
Knijp de gelatineblaadjes(10 gram) uit en los ze al roerend op in 1-2 eetlepels heet water.
Roer de gelatine door het roommengsel en roer goed door.
Laat onder regelmatig roeren afkoelen.
Verdeel de room over met koud water omgespoelde kommetjes en laat ze minstens 4 uur in de koelkast opstijven
Verwarm de 4 eetlepels suiker(4 eetlepels)(80 gram)(2.5 theelepels) met een paar druppels water en blijf roeren tot de suiker(4 eetlepels)(80 gram)(2.5 theelepels) helemaal opgelost en lichtbruin is gekleurd.
Keer de puddinkjes en schenk de karamel erover, serveer de pruimen(6)(1 stuk) er apart bij.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
suiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in pudding
Koemelk
slagroom en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
slagroom en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, suiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in pudding
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.