Gestoofde pruimen met roompuddinkjes

Ingrediënten

+ -
print

Voor de gestoofde pruimen:

Voor de pudding:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Roer voor de 20 milliliter water door de , verwarm deze en los er al roerend de erin op.
  2. Voeg de sinaasappelschil, het en de toe.
  3. Laat 5 minuten zachtjes koken, verwijder de sinaasappelschil en het .
  4. Roer er voorzichtig wat door tot het wat bind en laat afkoelen Week de gelatine in ruim koud water tot de blaadjes zacht zijn.
  5. Breng de met de , de en het aan de kook.
  6. Verwijder dan het .
  7. Knijp de uit en los ze al roerend op in 1-2 eetlepels heet water.
  8. Roer de gelatine door het roommengsel en roer goed door.
  9. Laat onder regelmatig roeren afkoelen.
  10. Verdeel de room over met koud water omgespoelde kommetjes en laat ze minstens 4 uur in de koelkast opstijven Verwarm de 4 eetlepels met een paar druppels water en blijf roeren tot de helemaal opgelost en lichtbruin is gekleurd.
  11. Keer de puddinkjes en schenk de karamel erover, serveer de er apart bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pudding
  • slagroom en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in pudding
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
235 kcal
11%940 kcal
Vetten
1 g.
1%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%96 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
22%80 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gestoofde pruimen met roompuddinkjes