Smelt voor de cake de en chocolade in een kom met zacht kokend water.
Roer het mengsel glad, haal van het vuur en laat afkoelen.
Vet 4 puddingvormpjes van 2 dl in met olie en bekleed ze met bakpapier
Klop met een mixer de en suiker in circa 10 minuten dik en romig.
Zeef de en cacao en meng ze.
Schenk het chocolademengsel erbij en schep om.
Schep het beslag in de vormpjes en dek af met aluminiumfolie.
Stoom in en stoommandje of vergiet met deksel boven kokend water- 45 minuten, of tot de cake stevig aanvoelt.
Meng voor de 4 eetlepels met de maïzena.
Schenk de rest van de melk(1.25 deciliter)(2.5 deciliter) met de room in een pan.
Splijt het vanillestokje(1 stuk) en schraap het merg in de pan.
Breng tegen de kook aan en schenk al roerend bij het maïzena mengsel, Doe weer terug in de pan en verhit het mengsel al roerend op matig vuur tot het bindt.
Klop de suiker en het geklopte ei(1 liter) erdoor, zeef de custard(1 stuk) en schenk hem in een serveerkan.
Stort de cakejes op borden en verwijder het papier.
Serveer warm.
Bestuif met cacao en schenk de custard(1 stuk) erover.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
Gluten
pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en ei
Koemelk
boter, pure chocolade, custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, melk
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
pure chocolade en custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, melk
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.