Ingrediënten

+ -
print

Voor de cakejes:

Voor de custard:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Aluminiumfolie
  • Pan
  • Zeef
  • Vormpjes
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Smelt voor de cake de en chocolade in een kom met zacht kokend water.
  2. Roer het mengsel glad, haal van het vuur en laat afkoelen.
    Vet 4 puddingvormpjes van 2 dl in met olie en bekleed ze met bakpapier
    Klop met een mixer de en suiker in circa 10 minuten dik en romig.
    Zeef de en cacao en meng ze.
  3. Schenk het chocolademengsel erbij en schep om.
  4. Schep het beslag in de vormpjes en dek af met aluminiumfolie.
  5. Stoom in en stoommandje of vergiet met deksel boven kokend water- 45 minuten, of tot de cake stevig aanvoelt.
    Meng voor de 4 eetlepels met de maïzena.
  6. Schenk de rest van de met de room in een pan.
  7. Splijt het en schraap het merg in de pan.
  8. Breng tegen de kook aan en schenk al roerend bij het maïzena mengsel, Doe weer terug in de pan en verhit het mengsel al roerend op matig vuur tot het bindt.
    Klop de suiker en het geklopte erdoor, zeef de en schenk hem in een serveerkan.
    Stort de cakejes op borden en verwijder het papier.
  9. Serveer warm.
  10. Bestuif met cacao en schenk de erover.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren en ei
  • boter, pure chocolade, custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade en custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
546 kcal
27%2184 kcal
Vetten
38 g.
54%152 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
63 g.
24%252 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gestoomde chocoladecake met vanillecustard