Gestoomde eieren
- Herkomst Thailand
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenmachine
- Pan
Bereidingswijze
- Klop de los in een kom.
- Maak de schoon.
- Snijd 1/2 bosuitje in smalle ringetjes en de rest fijn.
- Snijd de overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Meng de , fijngesneden bosui, , , , , en het in de keukenmachine.
- Vet 4 ronde ovenschaaltjes (diameter 10 centimeter) in met en schenk het eimengsel erin.
- Zet de schaaltjes in een stoommand en plaats deze boven een pan met kokend water.
- Leg een deksel op de mand en stoom het gerecht 12 minuten tot het eimengsel binnenin net is gestold.
- Neem de schaaltjes uit de stomer en laat ze 2 minuten staan.
- Stort de inhoud op een bord en verdeel elk stuk in 4 porties.
- Garneer de borden met de ringetjes bosui.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gestoomde garnalen415m
-
Recept
Tahoe bakso (gevulde gestoomde tahoe)440m
-
Recept
Kerrie Benggala Telor (eieren in kerriesaus)445m
-
Recept
Botok Cumi Asin (gestoomde inktvis met tahoe)430m
-
Recept
Pepesan Jamur (pittig gestoomde kip pakketjes)450m
-
Recept
Sambal goreng telor petis (pittige gefrituurde eieren)440m
Variaties op Gestoomde eieren
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Thaise gestoomde Eieren | 1 | Eiergerechten |
Gestoomde Eieren | 1 | Eiergerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vissaus past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- vissaus kan sporen bevatten van schaaldieren en Allergie in garnalen
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 149 kcal | 7% | 596 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |