Gestoomde makreel met citroensausje
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Magnetron
- Staafmixer
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Knip 4 stukken bakpapier van 30 x 30 cm.
Maak de makreel schoon en verwijder vel en graatjes.
Leg de stukken makreel in het midden van de stukken bakpapier.
Schil de met een dunschiller en snijd de stengels in dunne plakjes.
Snijd de in reepjes.
Verdeel de , en de over de makreel en druppel er wat citroensap over.
Vouw de stukken bakpapier als pakketjes dicht.
Verwarm de pakketjes ca. 4-5 minuten in de magnetron op vol vermogen.
Kook intussen in een steelpan de met 1½ eetlepel citroensap in tot er nog ca. 6 eetlepels over zijn.
Roer de erdoor en kook het geheel nog ca. 3-4 minuten in.
Voeg en naar smaak toe.
Klop de saus met de staafmixer schuimig.
Zet de pakketjes op vier borden, vouw ze open en schenk de saus over de makreel.
Lekker met wilde en witte rijst.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gerookte makreel met bleekselderij en citroensausje445m
-
Recept
Gestoomde zalm met citroensausje445m
-
Recept
Terrine van gestoomde makreel en zeekraal445m
-
Recept
Salade met gestoomde makreel420m
-
Recept
Gestoomde makreel in een pittige saus450m
-
Recept
Pittige makreel in tomatensaus430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in visbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in visbouillon
- visbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- visbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
- slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
- gestoomde makreel en visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2 kcal | 0% | 8 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |