Kook eerst het vlees in voor 2 uur met wat .
Voeg na 75 minuten het hart toe en kook dit mee.
Schep daarna het vlees en het hart uit de pan en snijd dit in dunne plakjes.
Wrijf de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Ontpit de lomboks(3) en snijd deze met de sjalotten(3)(3) fijn.
Snijd de stervruchten in plakjes en de jurut purut zeer fijn.
Bak de kokos(75 gram) in een droge koekenpan goudbruin evenals de sesamzaadjes(3 eetlepels).
Wrijf de kokos(75 gram) en de sesamzaadjes(3 eetlepels) afzonderlijk fijn.
Verhit in een wok wat olie(1 stuk) en bak de sjalotten(3)(3) goudbruin en laat deze daarna uitlekken.
Verhit in een wok wat olie(1 stuk) en bak hier in de boemboe samen met de jeruk purut en de lomboks(3) voor 2 minuten en voeg dan de laos(4 centimeter), het zout(1 stuk)(1 stuk) en de sereh toe en bak het geheel nog 1 minuut.
Dan de kokos(75 gram) en de kokosmelk(200 milliliter) toevoegen.
Vervolgens de gebakken sjalotten(3)(3), de stervruchten, het limoensap en het vlees toevoegen en onder voortdurend omscheppen dit alles nog 3-5 minuten laten sudderen.
Voor de garnering de sjalotten(3)(3) in dunne plakjes snijden en deze goudbruin bakken.
Voor het serveren de gebakken sjalotten(3)(3) en de sesamzaadjes(3 eetlepels) over het gerecht strooien.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
Geen overeenkomsten gevonden.
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.