Ingrediënten

+ -
print

Om de kip te kruiden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Magnetron
  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Smeer de bouten in met de kruiden en laat even rusten Verwarm de oven voor op ± 120 graden C.
  2. en zet het onderste deel van tajine in de oven.
  3. Bak de bouten mooi knapperig in ongeveer 10 minuten.
  4. Snijd ondertussen de , het pepertje en de (of gebruik de geroosterde versie).
  5. Voeg bij de .
  6. Kook water, doe de en het 1/2 in een kop, roer goed en voeg bij de .
  7. Haal de bouten uit de koekenpan en hak doormidden.
  8. Leg ze in de tajine met het uien-peper--bouillonmengsel.
  9. Sluit de tajine met het deksel en zet in de magnetron.
  10. Stoof het gerecht 45 minuten op 450 watt.
  11. Inmiddels kun je dan de lenteui, , en aanbakken in dezelfde pan.
  12. Voeg nog de of poeder toe.
  13. Haal de tajine even uit de magnetron en voeg bovengenoemde ingrediënten toe.
  14. Doe ook de erbij en nog een kopje gekookt water.
  15. Bak de limoenschijfjes snel aan.
  16. De laatste 5 minuten van het kookproces de olijvenstukjes en de op het gerecht leggen.
  17. Succes en eet smakelijk!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje en olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje en olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
2274 kcal
113%4548 kcal
Vetten
25 g.
35%50 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
42 g.
16%84 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Geurige kip, bereid in de magnetron