Gevuld Turks brood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Oven
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Was de , halveer deze en verwijder de zaadjes.
  2. Rasp de in een vergiet, bestrooi deze met en laat dit 30 minuten uitlekken.
  3. Dep hierna eventueel nog droog.
    Pel en pers 1 teentje knoflook uit boven 250ml en schep de komkommerrasp erdoor.
  4. Breng op smaak met en kruiden en zet de saus afgedekt in de koelkast.
  5. Verwarm de heteluchtoven op 200 graden.
    Bak het gehakt met de in een koekenpan in ongeveer 5 minuten en roer de rest van de en 2 eetlepels water erdoor.
    Pers de rest van de knoflook uit boven het gehakt en laat dit nog 3 minuutjes zachtjes bakken.
  6. Halveer het brood overdwars en bevochtig de buitenkant licht.
    Vul het brood met het warme gehaktmengsel en rooster het midden in de oven in ongeveer 8 minuten knapperig.
  7. Serveer het gevulde brood met de yoghurtsaus.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Gevuld Turks brood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gevuld Turks brood
VariatieAantalGang
Gevuld Turks brood3Broodgerechten
Gevuld Turks brood a la Mexicana1Winter
Gevuld Turks brood a la Mexicana1Winter

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • turks brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in turks brood
  • curry past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in turks brood
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in turks brood
  • yoghurt en turks brood kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in turks brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in turks brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
brood
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1257 kcal
62%1257 kcal
Vetten
68 g.
97%68 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%11 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevuld Turks brood