Gevuld varkenshaasje met ui
- Herkomst Nederland
- Categorie Vlees
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- 2 reviews
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Maak het schoon en snipper deze zeer fijn.
Maak de knoflook schoon en snijd deze zeer fijn.
Meng de ui en knoflook samen goed door.
Snijd de ham plakken in brede repen.
Meng de jam met de .
Snijd de varkenshaasjes in de lengte tot ca. 1 cm diep in en klap ze open.
Bestrijk de binnenkant met het jammengsel.
Leg de ham voor de helften in elkaars verlengde op de varkenshaasjes. - Snijd overhangende randjes weg.
Leg het uimengsel erop en klap de varkenshaasjes weer dicht. - Vaststeken met cocktailprikkers.
Wrijf de varkenshaasjes in met en .
Verhit de in een braadpan en bak de varkenshaasjes rondom bruin.
Braad de varkenshaasjes met de deksel op de pan in circa 15 minuten zacht gaar.
Neem de varkenshaasjes uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie.
Roer de en de room door het braadvocht en kook dit circa 2 minuten in tot een licht gebonden saus.
Snijd de varkenshaasjes schuin in dunne plakken en rangschik die dakpansgewijze op vier borden.
Schenk de saus erlangs.
Lekker met gebakken krieltjes en een frisse salade van het seizoen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Varkenshaasje Casanova420m
-
Recept
Gevuld varkenshaasje met spinazieomelet en kaas41u
-
Recept
Gevuld varkenshaasje435m
-
Recept
Varkenshaas gevuld met achterham en bosuitjes445m
-
Recept
Varkenshaasje en witlof met sesamzaadjes445m
-
Recept
Varkenshaasje met gebakken perzik en kerriesaus430m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (2)
Gevuld varkenshaasje met ui heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 61 kcal | 3% | 244 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 40 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 16 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |