Gevulde aardappel met gebakken eendenlever en gedroogde ham

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen gaar in kokend water met flink wat .
  2. Haal de aardappelen uit en bewaar de pulp.
  3. Snipper de en snijd de in stukjes.
  4. Fruit de aan in tot ze glazig worden en haal van het vuur.
  5. Roer er de stukjes doorheen.
  6. Doe er het paneermeel en de gemalen kaas bij voor de binding.
  7. Voeg deze mengeling bij de aardappelpulp en prak goed door.
  8. Breng op smaak met wat zout, , nootmuskaat en fijngesneden .
  9. Doe er ten slotte de bij en meng goed door.
  10. Vul de aardappelen terug op en warm 15 minuten door in een oven op 170°C.
  11. Laat de met de azijn inkoken tot sausdikte.
  12. Monteer met enkele klontjes koude .
  13. Snijd duimdikke plakjes van de en haal ze door de .
  14. Klop de overtollige er terug af.
  15. Laat een pan met antibaklaag heet worden en leg er de in.
  16. Laat gewoon een tweetal minuutjes droog bakken, kruid met en grof en draai de plakjes om.
  17. Zet het vuur lager en bak nog een tweetal minuutjes door.
  18. De moet krokant zijn aan de buitenkant, maar smeuïg binnenin.
  19. Haal de harde stengels uit de en serveer met de aardappel, de en de portsaus.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • broodkruim en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas en boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • parmezaanse kaas en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
544 kcal
27%2176 kcal
Vetten
32 g.
46%128 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
7%80 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde aardappel met gebakken eendenlever en gedroogde ham