Gevulde aardappel met gebakken eendenlever en gedroogde ham
- Herkomst Belgie
- Categorie Speciale gelegenheden
- Bereiden
- Kookboek van pitoe
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen gaar in kokend water met flink wat .
- Haal de aardappelen uit en bewaar de pulp.
- Snipper de en snijd de in stukjes.
- Fruit de aan in tot ze glazig worden en haal van het vuur.
- Roer er de stukjes doorheen.
- Doe er het paneermeel en de gemalen kaas bij voor de binding.
- Voeg deze mengeling bij de aardappelpulp en prak goed door.
- Breng op smaak met wat zout, , nootmuskaat en fijngesneden .
- Doe er ten slotte de bij en meng goed door.
- Vul de aardappelen terug op en warm 15 minuten door in een oven op 170°C.
- Laat de met de azijn inkoken tot sausdikte.
- Monteer met enkele klontjes koude .
- Snijd duimdikke plakjes van de en haal ze door de .
- Klop de overtollige er terug af.
- Laat een pan met antibaklaag heet worden en leg er de in.
- Laat gewoon een tweetal minuutjes droog bakken, kruid met en grof en draai de plakjes om.
- Zet het vuur lager en bak nog een tweetal minuutjes door.
- De moet krokant zijn aan de buitenkant, maar smeuïg binnenin.
- Haal de harde stengels uit de en serveer met de aardappel, de en de portsaus.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gedroogde pruimen in rode wijn met gemberijs41u5m
-
Recept
Salade van aardappel, asperge en ham voor buffet41u15m
-
Recept
Gepofte pesto aardappel41u5m
-
Recept
Bijzonder gevulde pijlstaartinktvis42u
-
Recept
Spinazielasagne met ham41u30m
-
Recept
Minibroodjes met ham en kaas voor buffet440m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- broodkruim en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas en boter
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- parmezaanse kaas en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 544 kcal | 27% | 2176 kcal |
Vetten | 32 g. | 46% | 128 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 20 g. | 7% | 80 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |