Gevulde aardappelen
- Herkomst Nederland
- Categorie Aardappelgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van peterstam
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Bakplaat
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 °c.
- Boen de aardappelen schoon en dep ze goed droog.
- Wrijf ze in met en strooi er wat en over.
- Pak ze in aluminiumfolie en laat ze in de oven in ca. 1 tot 1,5 uur gaar worden.
- Snijd een stuk van de zijkant van de aardappelen en hol ze uit.
- Meng het aardappelkruim met de verse en de kruiden.
- Voeg en naar smaak toe.
- Vul de aardappelen weer met dit mengsel, zet ze op de bakplaat en strooi de geraspte erover.
- Zet ze nog even in de oven voor een bruin korstje.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gevulde aardappelen met oude kaas en creme fraiche41u45m
-
Recept
Arbi tariwale (Gekruide zoete aardappelen)445m
-
Recept
Gebakken aardappelen met knoflook420m
-
Recept
Gepofte aardappelen41u20m
-
Recept
Aardappelen met gerookte zalm430m
-
Recept
Aloo Matar Sabji (Aardappelen en erwtjes)450m
Variaties op Gevulde aardappelen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gevulde aardappelen | 2 | Bijgerechten |
Gevulde aardappelen met tonijn | 1 | Aardappelgerechten |
Gevulde aardappelen met roomkaas | 1 | Bijgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomkaas en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomkaas en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1094 kcal | 54% | 4376 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |