Gevulde appelbollen
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Appelbollen recepten
- Bereiden
- Kookboek van roos99
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Deegroller
- Oven
Bereidingswijze
- Schil de en haal het klokhuis eruit.
- In een diep bord de amandel met citroenrasp en de helft van het losprakken.
- vullen met amandelmengsel.
- Oven verwarmen op 200 graden C.
- Werkvlak en deegroller met bloem bestuiven, uitrollen ca. 15/15 cm.
- In het midden van elke plak een appel leggen en bestrooien met .
- Randen bevochtigen met water, deegpunten naar elkaar toe vouwen en een mooie bal vormen.
- Deeg rondom met insmeren met en dan er over heen strooien.
- Bak de appelbollen in ca. 25 minuten goudbruin.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gevulde appelbollen
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gevulde appelbollen in bladerdeeg | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelspijs is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 217 kcal | 10% | 868 kcal |
Vetten | 8 g. | 12% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 28 g. | 10% | 112 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |