Gevulde appelwaaier

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Laat het ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor tot 200 graden C.
  3. Ontvel de , verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  4. Breng de met 1 deciliter water en de aan de kook en laat alles 3 minuten koken.
  5. Giet de door een zeef af en vang het kookvocht op.
  6. Meng de noten met de , de en de doorelkaar.
  7. Leg de plakjes deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot cirkels van 15 cm doorsnede.
  8. Leg de deegcirkels op een ingevette bakplaat.
  9. Verdeel het abrikozenmengsel over de deegcirkels.
  10. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes.
  11. Leg de partjes waaiervormig op het deeg.
  12. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
  13. Breng intussen het abrikozennat aan de kook en bind het met .
  14. Neem de taartjes uit de oven en bestrijk ze direct met deze abrikozengelei.
  15. Tip:
  16. Bestrooi de taartjes eens met witte kandijsuiker of bestrooi de taartjes voor een lekker dessert met kaneelpoeder en en serveer met een bolletje kaneelijs.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelspijs en hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
271 kcal
13%1084 kcal
Vetten
3 g.
4%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
53 g.
20%212 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde appelwaaier