Gevulde appelwaaier
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van sacha
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Laat het ontdooien.
- Verwarm de oven voor tot 200 graden C.
- Ontvel de , verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Breng de met 1 deciliter water en de aan de kook en laat alles 3 minuten koken.
- Giet de door een zeef af en vang het kookvocht op.
- Meng de noten met de , de en de doorelkaar.
- Leg de plakjes deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot cirkels van 15 cm doorsnede.
- Leg de deegcirkels op een ingevette bakplaat.
- Verdeel het abrikozenmengsel over de deegcirkels.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes.
- Leg de partjes waaiervormig op het deeg.
- Bak de taartjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
- Breng intussen het abrikozennat aan de kook en bind het met .
- Neem de taartjes uit de oven en bestrijk ze direct met deze abrikozengelei.
- Tip:
- Bestrooi de taartjes eens met witte kandijsuiker of bestrooi de taartjes voor een lekker dessert met kaneelpoeder en en serveer met een bolletje kaneelijs.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gevulde appelbollen440m
-
Recept
Gevulde boterkoek440m
-
Recept
Mini gevulde koeken445m
-
Recept
Gevulde speculaas41u30m
-
Recept
Boerencake of gevulde cake41u15m
-
Recept
Gevulde Chocoladecake42u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelspijs en hazelnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in bladerdeeg
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 271 kcal | 13% | 1084 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 53 g. | 20% | 212 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |