Gevulde aubergine

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Verwijder de stelen incl aanzet van de .
  2. Haal in de lengte om de paar cm.
  3. een reep van de schil totdat de er gestreept uitzien.
  4. Strooi er flink wat over en zet ze een half uur weg.
  5. Knijp er dan wat vocht uit, spoel ze af en dep ze droog.
  6. Verhit een laagje van 1 cm olie in een grote koekenpan en bak ze op halfhoog vuur aan alle kanten ca. 5 minuten.
  7. Haal de uit de pan en maak in iedere aubergine voorzichtig een inkeping. (Zorg dat de zijkanten heel blijven).
  8. Haal er met een theelepel zoveel mogelijk zaad uit.
  9. De vulling:
  10. Smelt de boter in een pan en fruit de en knoflook.
  11. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  12. Voeg de , peterselie, , en en toe en laat het geheel 10 minuten sudderen.
  13. Vul dan de uitsparingen in de met dit mengsel.
  14. Leg op iedere aubergine een schijfje tomaat en leg ze in een grote pan.
  15. Meng de met 200 mililiter heet water en giet dit vanaf de zijkanten in de pan.
  16. Laat het geheel met het deksel op de pan ca. 20 minuten sudderen.
  17. Serveren met rijst.
25
25
25

Variaties op Gevulde aubergine

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gevulde aubergine
VariatieAantalGang
Gevulde aubergines3Groentegerechten
Gevulde Aubergine2Groentegerechten
Gevulde aubergine met rundergehakt1Ovenschotels

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
139 kcal
6%556 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde aubergine