Gevulde champignons met prei-citroensaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
  2. Maak de schoon met een borsteltje.
  3. Was de en .
    Pers de teen knoflook en meng deze met een scheutje .
    Verwijder de steel van de en hol de binnenkant uit.
  4. Doop de in de knoflookolie.
  5. Snijd 4 stukken van de en vul de met de .
  6. Pak de bakplaat en leg hier een flink stuk bakpapier op.
  7. Wikkel de ieder in een halve plak .
  8. Leg de omwikkelde met de bolle kant naar beneden op het bakpapier en doe deze ongeveer 15 minuten in de hete oven.
  9. Snijd ondertussen het witte stuk van de héél fijn met een mes of keukenmachine.
  10. Verwarm 50 gram in een pannetje, maar zorg dat dit niet bruin wordt (op een laag vuurtje dus).
  11. Rasp wat schil van de en voeg dit samen met de aan de warme en roer het ongeveer 3-4 minuten op zacht vuur door.
  12. Voeg het sap van een halve toe en roer het nog 2 minuten door.
    Haal de uit de oven, leg per persoon 2 op een bord en giet er wat van de /citroensaus omheen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
252 kcal
12%1008 kcal
Vetten
26 g.
37%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde champignons met prei-citroensaus