Gevulde citroentjes op zijn Portugees
- Herkomst Belgie
- Categorie Koud
- Bereiden
- Kookboek van wacoma
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Voorbereiding:
- Haal de makreelfilets uit het blik en spoel ze onder koud water.
- Laat deze voldoende uitlekken.
- Neem de en snijd er de bovenste hoed af.
- Snijd het vruchtvlees uit de citroen.
- Ledig de met een koffielepel.
- Portosausje:
- Neem een kom en doe er de 2 soeplepels en 1 koffielepel erin, voeg er aan toe en meng deze tot een geheel.
- Doe er de porto bij en roer deze goed op.
- Vulling:
- Voeg de makreel bij de portosaus aan toe en plet met een vork onder de saus tot er geen grote stukken meer te bespeuren zijn.
- Voeg op het laatste nog een beetje citroensap en de aan toe en meng dit tot een vaste massa.
- Afwerking:
- Vul de met de hierboven vermelde bereiding.
- Plaats de afgesneden hoetjes op de en laat deze gedurende 1 uur afkoelen in de ijskast.
- Schik wat sla op een bord en zet de citroen in het midden van het bord.
- Werk af met wat .
- Als saus kan men het portosausje bijvoegen (bereiding idem als de bereiding als hierboven).
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gevulde eieren430m
-
Recept
Gevulde ananas425m
-
Recept
Gevulde paprika met garnalen415m
-
Recept
Gevulde rosbiefrolletjes420m
-
Recept
Gevulde tomaten430m
-
Recept
Gevulde koolrabi425m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise en ketchup
- ketchup past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise en ketchup
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 21 kcal | 1% | 84 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 2 g. | 0% | 8 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |