Gevulde courgette met kippengehakt
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van 34533
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Snijd de courgettes in de lengte doormidden, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees bijna los van de schil.
- Bestrooi de snijvlakken met een snufje zout, wrijf er wat over en zet ze met het snijvlak naar beneden, met de deksel op de koekenpan gedurende 5 minuten op een laag vuurtje om warm te worden.
- Klop de eieren los en schenk de helft hiervan over het losgemaakte .
- Doe ook de erbij.
- Roer pepers, , en door het en vermeng alles goed.
- Maak op smaak met soyasaus, , en zout en vul hiernee de courgettehelften.
- Doe een laagje water in een ovenschaal en leg hierin de .
- Vermeng de rest van de met het resterende en schep dit over de courgettes.
- Plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 250 graden Celcius en bak de totdat deze gaar en mooi bruin gekleurd is.
- Garneer met een takje peterselie en serveer bij witte rijst of bahmi.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ajam gadon (broodje van kippengehakt)440m
-
Recept
Sate van kippengehakt410m
-
Recept
Frikadel ajam (gefrituurde kippengehakt met aardappel koekjes)430m
-
Recept
Courgette-tomatenchutney420m
-
Recept
Dadar Tjampoer (gevulde omelet)440m
-
Recept
Gevulde courgette met champignons en geraspte kaas420m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- ketjap asin en broodkruim is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- ketjap asin past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap asin
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 491 kcal | 24% | 1964 kcal |
Vetten | 35 g. | 50% | 140 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |