Gevulde courgettes met ei-citroensaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Vuurvaste schaal

Bereidingswijze

  1. dun schrapen en aan de uiteinden een klein stukje eraf snijden.
  2. Aan de bovenkant een 2 cm dik kapje eraf snijden.
  3. Wegleggen.
  4. voorzichtig met een lang mes met ronddraaiende bewegingen uithollen.
  5. Courgettevlees wegzetten van steelaanzet ontdoen, insnijden, kort in kokend water leggen, ontvellen, in stukjes snijden en door zeef drukken.
  6. en knoflook pellen en snipperen.
  7. Ui in 6 eetlepels verhitte glazig bakken, knoflook toevoegen.
  8. toevoegen en meebakken tot het verkleurt.
  9. Kruiden en tomatensaus toevoegen.
  10. De helft van het courgettevlees erdoor roeren.
  11. Met zout en peper op smaak brengen en aan de kook laten komen.
  12. wassen en toevoegen.
  13. In een gesloten pan op matig vuur 15 minuten zachtjes laten koken.
  14. Oven op 180 graden C.
  15. voorverwarmen.
  16. vullen en de kapjes er weer opzetten.
  17. In een met boter ingevette vuurvaste schaal leggen en de rest van het vruchtvlees eromheen leggen.
  18. erbij gieten en de rest van de (2 eetlepels) toevoegen.
  19. In de oven schuiven en ongeveer 40 minuten bakken.
  20. afgieten en het braadvocht in een juskom doen.
  21. loskloppen en geleidelijk citroensap toevoegen.
  22. Van het afgekoelde groentenat ¾ kopje afnemen en lepel voor lepel door de saus kloppen.
  23. Bij de jus in de juskom doen, over de gieten en meteen opdienen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vleesbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eidooiers
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in vleesbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
604 kcal
30%2416 kcal
Vetten
37 g.
53%148 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
36 g.
14%144 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde courgettes met ei-citroensaus