Gevulde flensjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van vogeltje
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Garde
- Hapjespan
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Bestrooi de kipblokjes met zout en peper.
Verhit 2 eetlepels olie in de hapjespan en bak de kip in 10 minuten bruin en gaar.
Kook ondertussen de beetgaar en giet af.
Meng de met een mespuntje zout in een kom, doe daar de eieren bij en voeg al roerend met een garde de melk er beetje bij beetje bij. - Roer het geheel tot een mooi glad beslag.
Verhit olie in een koekenpan en bak in ca. 6 minuten een dun flensje. - Keer halverwege om en bak vervolgens nog zo'n 7 flensjes of zo veel men wilt.
Houd de flensjes warm onder aluminiumfolie of een groot bord.
Voeg en toe aan de kipblokjes en verwarm het geheel nog zo'n 2 minuten.
Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk de flensjes met de créme fraîche en verdeel de kip, er over.
Vouw dubbel en serveer gelijk.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gevulde flensjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gevulde flensjes | 2 | Nagerechten |
Gevulde flensjes met espressosaus | 1 | Wraps |
Gevulde flensjes met zalm | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- halfvolle melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- halfvolle melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 447 kcal | 22% | 1788 kcal |
Vetten | 8 g. | 12% | 32 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 3% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 63 g. | 24% | 252 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |