Gevulde forel met groenten en limoen
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Hak de worteltjes fijn en blancheer ze een paar minuten in kokend water.
Blancheer ook de champignons (apart) en voeg daar een eetlepel citroensap bij om verkleuring te voorkomen.
Bak de sjalot snippers glazig in de helft van de boter.
Meng worteltjes, champignons en sjalot met de eidooier.
Breng op smaak met zout en peper en vul de forellenbuikjes er mee.
Bestrooi de forellen met zout en peper.
Leg de forellen naast elkaar in een vuurvaste schotel,
Begiet de forellen met wijn en bouillon,
Leg op elke vis een klontje boter, dek de schaal af met folie of ovenpapier
Stoof de forellen in 15 minuten in een voorverwarmde oven (200°C. )
De saus:
Laat de wijn met de fijngehakte sjalot inkoken tot ongeveer 1 eetlepel "marinade".
Voeg de crème fraîche toe en een gedeelte van het stoofvocht van de forellen.
Laat de saus opnieuw inkoken en giet er, al kloppend, het limoensap bij.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Giet de saus over de forellen en serveer direct.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in visbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn, visbouillon, wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wijn, visbouillon, wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in eierdooier
- boter en visbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in visbouillon
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, wijn, wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in visbouillon
- forellen en visbouillon is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per personen | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 205 kcal | 10% | 820 kcal |
Vetten | 15 g. | 21% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |