Gevulde grietfilet met groenten
- Herkomst Nederland
- Categorie Vis en schaaldieren
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van irispons
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Plank
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 175 gr Celsius.
Snijd de fitels in de lengte doormidden.
Bestrooi ze met en .
Snijd de julienne en even lang als de haricot verts.
Blancheer de haricot verts 5 minuten in gezouten water en laat de wortel de laatste 21/2 minuut meegaren. - Spel af onder een koude kraan en laat uitlekken.
Snij de lente ui in de lengte en dan in vieren en ook weer even lang als de haricot verts.
Leg de visfilet op een plank en neem een mengseltje van de groenten en rol de filet hierom heen. - Leg de opgerolde filets in een ovenschaal waar ze net in passen.
Meng de creme fraiche met de , de citroenen de wittewijn tot een papje. - Breng op smaak met de lemonpeper.
Doe dit mengsel over de filet en plaats de schaal in de overn voor ongeveer 20 minuten.
Serveer warm op de borden met wat saus.
Suggestie:
Je kunt dit gerecht eten als hoofdgerecht. - Geef er dan gekookte aardappels bij en maak eventueel de porties groter.
Als tussengerecht is de aangegeven hoeveelheid voldoende.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 40 kcal | 2% | 160 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |