Gevulde kerstkalkoen met cranberrysaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Kerstkalkoen recepten
- Bereiden
- Kookboek van kees_rundvlees
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Aluminiumfolie
- Braadslee
- Pan
- Oven
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Verwijder het zakje met ingewanden uit de .
- Was de grondig met en water.
- Laat hem hierna goed uitlekken.
Bak de uitjes glazig in een beetje .
Meng de ui, het , de kastanjepuree en de met de (volgens de gebruiksaanwijzing) tot een homogene massa.
Dep de droog met keukenpapier en wrijf hem van binnen en van buiten in met en . - Wrijf de borst en buikholtes van de in met roomboter en vul ze op met het gehaktmengsel.
- Maak het vel los en vul de ontstane ruimte met roomboter en stuffing.
- Wrijf de buitenkant van de in met roomboter.
- Snijd het in ca. 1 cm dikke plakken en leg die bovenop de .
- Bind ze vast met ovenkatoen, zodat ze niet van de afvallen.
- Stop hier en daar klonten tussen de poten, het opgebonden en tussen het vel van de Plaats de op een rek in braadslee van voldoende diepte.
- Er komt nogal wat braadvocht vrij.
- Vul de braadslee met een 1/2 liter kippenbouillon.
Verwarm de oven voor op 180 graden C. - en schuif de braadslee in de oven.
- Braad de gedurende 2 uur op 180 graden C., en temper dan de temperatuur naar 130 graden C.
- Bedek de met aluminiumfolie en braad de in ongeveer 5 uur gaar.
- Verwijder de folie na 3 uur en besprenkel de daarna zeer regelmatig met de gesmolten en het braadvocht dat in de braadslede van en uit de druipt.
- Minimaal ieder half uur, maar vaker is beter.
- Let op dat de braadslee niet overstroomt.
- Verwijder zo nodig braadvocht en .
Je kunt nagaan of de gaar is door in het dikste deel van het dijbeen een satépen of vleesvork te steken. - De is gaar als het vocht dat eruit druppelt helder is.
- Met een oventhermometer moet de temperatuur ca 80 graden celcius zijn.
Maak de cranberriesaus ongeveer 3 kwartier voordat de gaar is. - Breng in een pan 1/2 liter rode , twee eetlepels bruine en de inhoud van 1 pak verse cranberries aan de kook en laat dit onder af en toe doorroeren zachtjes koken totdat de cranberries stukgaan en er een stroperige saus ontstaat.
Haal de uit de oven en verwijder het opgebonden . - Laat de ca. 20 minuten rusten alvorens hem aan te snijden.
- Serveer de warme cranberrysaus erbij.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per brioche | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 159 kcal | 7% | 1908 kcal |
Vetten | 10 g. | 15% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 108 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |